healty fast food2

🎯 ANAK SUKA MAKAN SOSEJ?
🎯 TENGAH DIET & CARI HEALTHY FAST FOOD? .

Nak cari Sosej Halal, Sihat & Patty Burger yang takde #MSG#Pewarna & Tak Masin? Jom try produk #KhayrBrand! .Dulu sis pun tak berapa bagi anak-anak makan Sosej bila tau camana proses dorang buat & bahan yang digunakan. .
.khayr range
Sejak berkenalan dengan kilang yang buatkan #Sosej #KhayrBrand, sis bagi le greenlight anak makan, dengan syarat kena makan kat rumah saja, dan semestinya Sosej #Khayr!
.
.
Brand kami jadi pilihan geng diet,  fitness & choosy parents sebab.
✅ Isi ayam & daging sebenar (lean meat)
✅ Tanpa MSG,  Pewarna & Pengawet.
✅ Produk Muslim Halalan Toyyiban
✅ Casing Sosej dari Selulos Tumbuhan (bukan haiwan)
✅ Tidak menggunakan Mechanically Deboned Meat (MDM) . .
.

geng diet
. .
⚘FEEDBACK DARI FITNESS TRAINER & COACH ⚘
.
"Macam mimpi je kat Malaysia ada healthy hotdog! Selalu jealous tengok fitness models di overseas makan healthy hotdog.  Murah pulak tu! " - feedback #CoachAdilin,  Owner #FixMeStudio Setiawangsa . .
.
." Bagus produk macam ni. At least ibu bapa ada pilihan untuk beri makanan yang lebih baik untuk anak2. Tanpa MSG dan 90% adalah isi.. bukan lemak.. Jauh lebih baik dari yang di pasaran. Rasa pun sedap! " - Cip #KhairulDietitian, Ikon Dietitian JK1M8
.
Eh, #KekNie #GengDietMakanNasi pun suka produk kami terutama Beef Patty & Meatball. Pecinta Beef rupanya! .
.
..
🎯  8 PILIHAN UNTUK UOLS 🎯
1. Sosej Asli
2. Sosej Lada Hitam
3. Sosej Cili
4. Sosej Daging Jumbo
5. Patty Burger Ayam
6. Patty Burger Daging
7. Meatball berserta Sos Lada Hitam
8. Koktel Ayam
.
Harga 1 pek :
↪ Sosej, Patty & Meatball : RM15.00
↪ Koktel & Sosej Daging  : RM16.00
.
.
Produk ni takde jual kat Supermarket ke?

Takde Sis & Bro. Produk #Khayr hanya boleh beli melalui ejen je. Sebabnya kami company kecil, belum mampu nak letak stok kat kedai dan tunggu 60 hari untuk dapat payment.
.
Cuma ada beberapa tempat yang ada Halal Mart sudi  jual produk kami. Tq Boss!

📲  NAK ORDER? NAK JADI EJEN? 📲
Jom whatsapp kami!
.
#ORDER?  Jom klik :-
🍀  www.wasap.my/+60123838018/OrderSosej 🍀
.
#EJEN?  Jom klik :-
🍅  www.wasap.my/+60123838018/InfoBisnesSosej 🍅
.

🎯 Nak tengok Info Produk? Jom surf :-
.
🌐 www.instagram.com/luvmasakluvmakan .
🌐 www.facebook.com/khayrbrand
🌐 www.KhayrFrozen.com

BORDER

Nak Order? Nak jadi Dealer? Hubungi kami!  

↪ 012 3838 018 â†©

atau klik je link kat kat bawah ni 

order

nutrition2

#SosejHalal #SosejSihat #SosejDiet #SosejDaging #PremiumSausage #PremiumBurger #PremiumMeatball #PremiumQuality #Bratwurst  #Khayr #KhayrBrand #KhayrSausage #KhayrFrozen  #NoMSG #NoPreservatives  #jk1m #jomkurus #dietfood  #healthymeal #Diet #fitmalaysia  #fitnessfood  #HealthyFastFood #DietFit #HealthyFrozenFood #KhayrBrandVideo



Berita yang pernah tersebar satu masa dulu, Sosej usus babi. Geli kan?




Sosej produk Khayr tidak gunakan 'Casing' sumber haiwan. 'Casing' kami dibuat dari sumber tumbuhan dan dicampur dengan getah anggur untuk menjadikan ia tahan sebagai sarung sosej yang kami namakan 'Selulos Sintetik'.

 
Harga 'casing' kami lebih mahal dari yang diperbuat menggunakan sumber haiwan.


Casing ini diimport dari luar negara dan digunakan untuk membentuk sosej sahaja. Selepas disalai, 'Casing' akan dikupas dari sosej. Apa yang anda nikmati sekarang adalah Sosej tanpa kulitnya.







Khayr Sosej gunakan 90% isi ayam sebenar. Tanpa guna kulit dan Mechanically Deboned Meat (MDM) iaitu tulang / kulit / bahagian ayam yang dihancurkan dan diletakkan perasa ayam
Diadun dengan Soy Protein dan juga Rempah sebagai perasa.
 
Terdapat dalam 4 Pilihan :-
1. Sosej Asli
2. Sosej Lada Hitam
3. Sosej Cili
4. Sosej Koktel



Anak anak kita semua suka makan Sosej & Burger kan? Tetapi banyak artikel yang kita baca tentang Sosej dan Burger  kategori makanan 'Tidak Sihat'.

Khayr Sosej, Patty Burger dan Meatball dikeluarkan hasil R & D kilang prosesan daging milik Bumiputera yang mempunyai sijil Halal dan berpengalaman membuat produk beberapa jenama popular di pasaran.

Kami bertemu dengan pihak kilang dan minta khidmat nasihat, bolehkah mereka keluarkan 'Healthy Fast Food' yang sihat, dan jawapannya BOLEH!
Setelah berbincang dengan pihak kilang, kami minta mereka membuat R & D untuk produk kami dengan 'Value' seperti berikut :-
✅ Menggunakan 70 - 90% isi ayam / daging sebenar
✅ Kualiti Premium
✅ Tanpa MSG
✅ Tanpa Pewarna
✅ Tanpa Pengawet
✅ Casing Sosej dari Selulos Tumbuhan (bukan haiwan)
✅ Tidak menggunakan Mechanically Deboned Meat (MDM)
 
Bersama ini kami kongsikan gambar "The Making of" Patty Burger & Sosej Khayr

 
burger
Produk Khayr Sosej & Patty Burger semakin mendapat tempat di hati pelanggan terutama pengamal pemakanan sihat.

2 kategori pelanggan kami :-
1) Geng Diet & 'fitness'
2) Choosy Parents, yang mahukan anak mengambil makanan berkualiti, Halalan Toyyiban dan sihat.

sosej2
Terdapat dalam 7 Pilihan :-
1. Sosej Asli
2. Sosej Lada Hitam
3. Sosej Cili
4. Sosej Koktel
5. Patty Burger Ayam
6. Patty Daging Lembu
7. Meatball berserta Sos Lada Hitam



nutritionfacts

Fakta Nutrisi - Orang Fitness & Diet memang suka baca ni!
 
 

 

 

Salah satu `'Value' produk Khayr adalah [ Tidak menggunakan Mechanically Deboned Meat) (MDM)].

Pada mulanya saya tak berapa jelas juga apa MDM tu? Teringat saya perbualan satu masa dulu pada tahun 2013 yang saya simpan di Page, rupanya berguna untuk rujukan hari ini.

Kawan saya di Facebook dan sahabat alam maya ada macam macam karier dan kerjaya. Saya sayang mereka sebab suka kongsi info tentang bisnes, diet, motivasi dan banyak lagi!

Siapa Puan M? Beliau adalah pemilik Ladang Ayam Bismi, salah satu produk yang saya pasarkan sekarang.


" Info tentang BURGER SOSEJ - ni akak nak ulang... bahan yg digunakan dlm tu ialah isi ibu ayam yg umurnya dah dkt 2 thn.. yg depa dok cerita suntik2 ayam ni la..disuntik hormon sebab nak kasi dia bertelur byk.. telur dia tu akan dihatch dan dijadikan anak ayam utk akak ternak jadi ayam yg u all mkn tu...

dan akak nak ulang akak pernah debone isi ayam ni utk sebuah sykt burger terkenal..semua lemak kulit depa ambil.. gaul sekali dlm tu.. lepas tu masuk segala bahan perisa etc...

NAK makan lagi ka menda mcm tu.. melainkan u all mkn burger mahal2 lain la kot. "



Tulisan tokey ini buat saya fikir semula nak belikan makanan segera kepada anak sehinggalah saya jumpa kilang yang boleh buatkan Healthy Sosej & Burger untuk kita semua





Info dari Wikipedia


Mechanically separated meat (MSM), mechanically recovered/reclaimed meat (MRM), or mechanically deboned meat (MDM) is a paste-like meat product produced by forcing pureed or ground beef, pork, turkey or chicken, under high pressure through a sieve or similar device to separate the bone from the edible meat tissue. It is sometimes called white slime as an analog to meat-additive pink slime and to meat extracted by advanced meat recovery systems, both of which are different processes. The process entails pureeing or grinding the carcass left after the manual removal of meat from the bones and then forcing the slurry through a sieve under pressure. This puree includes bone, bone marrow, skin, nerves, blood vessels, and the scraps of meat remaining on the bones. The resulting product is a blend primarily consisting of tissues not generally considered meat along with a much smaller amount of actual meat (muscle tissue). In some countries such as the United States, these non-meat materials are processed separately for human and non-human uses and consumption. [1] The process is controversial; Forbes, for example, called it a "not-so-appetizing meat production process".[2]
Mechanically separated meat has been used in certain meat and meat products, such as hot dogs and bologna sausage,[2] since the late 1960s. However, not all such meat products are manufactured using an MSM process. In fact, many are not, particularly in the U.S. For the production of chicken and turkey MSM, most of the time, breast carcasses are used as they still contain parts of breast meat.

delivery lalamove

Q : Khayr Frozen ada buat Delivery Service?

A : Ada! Pelanggan hanya tunggu saja di ofis / rumah / kedai, kami hantar terus ke depan pintu.

Q : Ada Delivery Charges tak?
A : Ada! Sebab kami guna servis runner #Lalamove untuk hantarkan.
.

Q : Berapa upah runner?
A : Uols wasap kat sis nama jalan, nanti sis check delivery rate

Q : Dah beli nak caj delivery juga ke? 
A :  Bisnes makanan ni untung sikit je sistur. Uols takyah keliar rumah, tunggu je runner hantar sampai depan pintu. Senang kan?

Q : Kalau kami nak Pick Up sendiri boleh?
A : Boleh, by appointment. Storage kami di Ampang Campuran. Lokasi Pick-Up Stok adalah tempat penyimpanan stok dan bukannya kedai, kami tak dapat penuhi permintaan untuk 'nak walk-in nak tengok-tengok & pilih barang ". 
.

SELF PICK-UP @ AMPANG CAMPURAN

Bagi info ikut format ni ye  :-

Tarikh & Masa :

Nama : 
No. HP : 
Order List  :

Info ni saya forward pd delivery team

Please double check utk make sure info betul dan lengkap untuk elakkan salah hantar nanti.

📌 PROSIDUR UNTUK "SELF PICK-UP" STOK

1. Pelanggan perlu submit order dan berikan info lengkap mengikut format yang akan diberikan. 
.
2. Nyatakan dengan jelas, Tarikh & Masa untuk datang "Pick-Up" supaya staff kami bersedia untuk menyerahkan pesanan anda.
.
3. Kami akan berikan nombor akaun dan jumlah yang perlu di bayar.
.
4. Lokasi Pick-Up Stok adalah tempat penyimpanan stok dan bukannya kedai. Kami tak dapat penuhi permintaan untuk "nak walk-in nak tengok-tengok & pilih barang ". 
.
5. Alamat hanya akan diberikan selepas bayaran dibuat secara online.

Terima kasih.

 

BORDER

Nak Order? Nak jadi Dealer? Hubungi kami!  

↪ 012 3838 018 â†©

atau klik je link kat kat bawah ni 

order

 

KHAYR TRADER (00235773-M) © 2015 Hakcipta terpelihara